Cod Galben de vijelii, ploi și grindină

888

Oltul trece azi din Cod Galben de caniculă în Cod Galben de instabilitate atmosferică.

Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenționări de vreme rea. Prima, valabilă pentru întreaga țară, anunță pentru intervalul 15 august, ora 10.00 – 16 august, ora 9.00, manifestări de instabilitate atmosferică, “îndeosebi în centrul și sudul țării, precum și la munte, unde vor fi intensificări ale vântului, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.”

Județul Olt este plasat de a doua atenționare ANM sun Cod Galben de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, azi, între orele 12.00- 22.00.

“În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în vestul și nord-vestul țării, apoi și în centrul, nordul și sud-vestul teritoriului. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 – 70 km/h, iar temporar peste 80 – 90 km/h, mai ales în sudul și vestul Olteniei, Transilvania și, posibil, în nordul Moldovei. Se vor semnala vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp”, anunță meteorologii.

ANM mai informează și că pe parcursul după-amiezii de azi disconfortul termic va persista în sudul, estul și centrul teritoriului.