Tabară de prim ajutor la Corbu pentru copiii din localitate/ FOTO

103

Instructori voluntari de prim ajutor ai Crucii Roșii Olt au participat cu entuziasm la întâlnirea cu copiii din satele comunei Corbu, dar și din localități rurale învecinate pentru a-i învăța tehnici de prim ajutor de bază.

Atunci când viața unei persoane depinde de intervenția cât mai rapidă pentru acordarea primului ajutor, este vital ca orice cetățean din apropiere să știe să-l ofere până la venirea echipajelor specializate. Cum aceste tehnici se pot învăța încă de la vârste fragede, voluntarii Crucii Roșii Olt au organizat la Corbu o tabără pentru copiii din mediul rural din acea zonă. Astfel, Școala din satul Buzești s-a umplut de copii.

“Evaluarea primară a unei victime, resuscitarea cardio-pulmonară, manevra Heimlich, oprirea hemoragiilor au fost demonstrate practic folosind materiale performante: manechine de resuscitare, defibrilator, vesta pentru demonstrarea manevrei Heimlich, truse de prim ajutor. Copiii au deprins cu ușurință manevrele, au adresat întrebări și au participat cu bucurie la activități, arătând că oricine poate învăța și poate acționa prin tehnici simple care salvează vieți!”, a transmis Crucea Roșie Olt.