Iluminat public cu lămpi LED pe 37 de străzi din Slatina, cu fonduri europene. Primarul a anunțat implementarea proiectului

141

16,5 kilometri de rețea de iluminat stradal, pe 37 de străzi din Slatina, vor fi modernizați sau extinși  de către administrația municipală, mare parte a fondurilor fiind europene, accesate prin intermediul unui proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional2014-2020. Astăzi, edilul Emil Moț a anunțat startul lucrărilor.

Primăria Slatina a anunţat azi că a început implementare proiectului privind modernizarea, eficientizarea şi extinderea sistemului de iluminat public din Slatina. Demararea proiectului cu fonduri europene, în valoarea de peste 22 milioane lei, a fost anunțată în conferință de presă susținută de primarul Slatinei, Emil Moţ, administratorul public Cristian Cismaru şi directorul DASIP, Claudiu Dascălu.

Proiectul prevede modernizarea iluminatului public pe 37 de srăzi din municipiu, cu ajutorul unor lămpi LED, a căror intensitate se va regla prin telegestiune. “Proiectul înseamnă, în primul rând, o reducere importantă a cantității de electricitate utilizate pentru iluminatul stardal. De asemenea, cu ajutorul fondurilor europene, municipalitatea va reuși nu doar să modernizeze rețelele vechi, ci să le și extindă, în zone în care s-a construit în ultimii ani și nu eistă rețea electrică stradală. Consumul anual de energie primară va fi redus cu 392,2 kilowaţi oră pe an, iar gazele cu efect de seră vor scădea cu 52,12%”, a explicat primarul Emil Moț.

Termenul de finalizare a lucrărilor este septembrie 2022.

Noul sistem permite reglarea intensității fiecărei lămpi în parte, intensitatea luminii urmând a fi redusă atunci când nu circulă nicio persoană în zonă. Străzile vizate sunt: Artileriei, Tunari, Unirii, Victoriei, bulevardul A.I. Cuza, Cireaşov, Cornişei, Ecaterina Teodoroiu, Izvorului, Libertăţii, Piteşti (inclusiv Piteştiul Vechi), Primăverii, 13 Decembrie, Ionaşcu, Măgurii, Mihail Kogălniceanu, Nordului, Ogrăzii, Oituz, Oltului, Poenii, Popa Şapcă, Profesor M.S. Andreian, Abatorului, Ştrandului, Strehareţi, Tudor Vladimirescu, Ulmului, Vadului, Varianta Oituz, Câmpului, Canal Sopot, Căpitan Aldescu,Constantin Brâncoveanu, Dimitrie Caracostea, George Poboran, Grădişte.