Senatorul Siminica Mirea: Sunt dispusă să particip la orice fel de audiere, să renunț la orice funcție publică; Cumpănașu este dispus să procedeze la fel?

404

Acuzațiile aduse ieri aleșilor județului de către Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, fata căzută victimă bestiei din Caracal, care a solicitat Parchetului General audierea tuturor parlamentarilor de Olt cu privire la clanurile interlope din județ, au determinat-o pe Siminica Mirea, senator de Olt, să-i răspundă. Reacția a fost postată tot pe o pagină de socializare.

Alexandru Cumpănașu continuă lupta cu sistemul, solicitând audirea tuturor parlamentarilor de Olt, fiind convins că persoane sus-puse protejează clanurile interlope din județ care ar fi făcut ca numeroase fete să cadă victime traficului de persoane. El a anunțat ieri, pe pagina de socializare, că va depune la Parchetul General „o solicitare (parte a plângerii penale inițiale) pentru audierea tuturor parlamentarilor de Olt cu privire la clanurile interlope din județ”.

Senatorul de Olt Siminica Mirea a reacționat la acuzațiile aduse, menționând că este dispusă să participe la orice audiere.

„Rațiunea trebuie să învingă! Ceea ce s-a întâmplat la Caracal reprezintă, cu siguranță, o tragedie națională. Dispariția celor două fete, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu este înfiorătoare. Se ridică numeroase semne de întrebare, legate de cum a fost posibil ca un om să coboare sub limita demnității și să genereze fapte antisociale grave. Instituțiile statului trebuie să explice! Din păcate, în spațiul public, se fac o serie de acuzații cărora am decis să răspund…

Cel care se pretinde unchiul Alexandrei Măceșanu, Alexandru Cumpănașu, solicită audierea tuturor parlamentarilor de Olt cu privire la: „rețelele de crimă organizată (…), cu privire la orice informație pe care aceștia o dețin în acest moment, cu privire la rețelele de crimă organizată, trafic de persoane și trafic de organe (…)”. Țin să precizez că, personal, în activitatea publică desfășurată în calitate de senator al României, cât și de pe poziția de persoană fizică, nu mă încadrez în ceea ce sugerează, extrem de grav, laconic și generalist, sursa citată.

Nu am participat la nicio numire publică în posturile de conducere, atât la nivel județean, cât și la nivel central, a unor persoane, fie apropiate acestor cercuri de influență, fie și din afara acestora. Îmi exercit atribuțiile conferite de lege în limitele legale și cu o măsură continuă și atentă asupra normelor de bun simț.

Sunt dispusă să particip la orice fel de audiere în sensul invocat, pentru eliminarea oricăror suspiciuni, dar nu pentru a da satisfacție unei/unor persoane aflate în campanie de promovare, într-un context tragic, dat de situația de la Caracal.”, este reacția parlamentarului oltean.

Senatorul declară că nu vrea să-i fie partener de polemică lui Cumpănașu, pe care îl întreabă dacă este dispus să suporte consecințele în cazul în care acuzațiile sale se vor dovedi nefondate.

„Eu, în susținerea celor de mai sus, sunt dispusă să renunț la orice funcție publică, în măsura în care, prin absurd, s-ar dovedi, fie și un procent nesemnificativ, din gravele acuzații. Îl întreb pe Alexandru Cumpănașu dacă este dispus să procedeze la fel, în cazul în care nu are susținere pentru cele afirmate?!”, afirmă Siminica Mirea.

Reacția senatoarei vine după ce ieri, un alt parlamentar de Olt a răspuns acuzațiilor lui Cumpănașu. Senatorul de Olt Paul Stănescu, fost vicepremier, a declarat că va merge la orice oră la Parchetul General pentru a spune ceea ce știe despre clanurile mafiote din Olt. El a susținut că nu știe ca vreunul dintre parlamentarii olteni să  aibă legături cu clanurile mafiote.

Paul Stănescu în cazul ,,Caracal,,: Voi merge la orice oră la Parchetul General

Declarația lui Cumpănașu:

Cazul Caracal: Cumpănașu cere audierea tuturor parlamentarilor de Olt cu privire la clanurile interlope din județ