Episcopia Slatina amenajează parcare la noul cimitir Clocociov. Terenul, atribuit GRATUIT de Primăria Slatina

192

Primăria Slatina atribuie drept de folosință cu titlu gratuit Episcopiei Slatinei și Romanațiului pe un teren de 1.150mp aflat în vecinătatea noului cimitir Clocociov. Pe acest teren va fi amenjată o parcare. Proiectul a fost azi supus consilierilor locali spre aprobare, în cadrul ședinței de CL întrunite de îndată.

Episcopia Slatinei și Romanaților a solicitat administrației municipale atribuirea cu drept de folosință cu titlu gratuit, pe o durată de10 ani, a unui teren în suprafață de 1150 mp, situat în municipiul Slatina, strada Poenii, în vederea sistematizării și edificării unei parcări de utilitate publică, pentru a evita parcarea neregulamentară pe trotuar sau obstrucționarea accesului în Cimitirul Clocociov. Terenul este liber de construcții, neamenajat, în vecinătatea lui fiind cimitirul nou din Clocociov, transmis cu titlu gratuit în 2008, din patrimoniul privat al municipiului Slatina, în proprietatea Parohiei ”Sfantul Nicolae Clocociov”.

Noul cimitir Clocociov, cu 25% grad de ocupare, este cel de-al doilea cimitir al Parohiei “Sf. Nicolae-Clocociov” din Slatina (vizavi de tipografia TIR Investments), se întinde pe o suprafață de 27.000 mp, care include și clădirea care adăpostește magazinul funerar, sala de pomeniri, câteva anexe și o parcarea betonată de 500 mp.