Cazul Caracal o lasă pe Ecaterina Andronescu fără postul de ministru al Educației

141

Cad capete în continuare în cazul Caracal. Viorica Dăncilă a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, după ce aceasta a făcut o afirmație în legătură cu Alexandra Măceșanu pe un post națioanl TV.

„Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”, este declarația pe care ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a făcut-o aseară, la Antena 3, referindu-se la cazul Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani răpită şi sechestrată după ce a plecat din Dobrosloveni spre Caracal cu o maşină „la ocazie”. Declarația i-a adus astăzi demiterea.

“Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc”, a scris Viorica Dăncilă pe contul de Facebook. V

Dăncilă a mai anunțat că “Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal”.

Ministru interimar al Educației  a fost numit Daniel Breaz, care este și ministrul Culturii.