VIDEO/ Scurgeri dintr-un vagon de tren încărcat cu propilenă, în Gara Caracal. 200 de persoane evacuate

104

Populaţia de pe o rază de doi kilometri a fost avertizată prin sistemul RO-ALERT azi-noapte, iar 200 de persoane evacuate, după ce s-au depistat scurgeri dintr-un vagon de tren încărcat cu propilenă, în zona gării Caracal.

Patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear) și patru autospeciale pentru primă intervenție din cadrul ISU Olt au intervenit noaptea trecută la un tren format din douăzeci de vagoane, toate încărcate cu propilenă. În urma unui apel la Numărul Unic 112 au fost anunțate scurgeri de substanțe periculoase dintr-un vagon al trenului aflat în zona Gării CFR Caracal.

“În jurul orei 23.00, a fost trimis mesaj prin sistemul RO-ALERT pentru o rază de aproximativ doi kilometri față de vagon, pentru evacuare și autoprotecție. La ora 23.57 a fost oprită scurgerea de substanțe periculoase prin închiderea flanșei vagonului cisternă. La ora 00.28, în urma măsurilor executate cu ajutorul accesoriilor CBRN nu a mai existat pericol pentru cetățeni și au încetat măsurile de evacuare a populației. Au fost evacuate de structurile MAI aproximativ 200 de persoane. S-a transmis mesaj prin sistemul RO-ALERT pentru încetarea măsurilor și revenirea cetățenilor la domiciliu.”, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.