Acțiunea Truck & Bus la Olt: 248 de vehicule oprite în trafic, 77 de sancțiuni           

107

35 de polițiști rutieriști au acționat săptămâna trecută pe raza județului Olt, oprind în trafic autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri.

Pe parcursul săptămânii 22 – 28 iulie a.c., pe raza județului Olt, polițiștii Serviciului Rutier, sub coordonarea Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române, au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

“La acțiune au participat 35 de polițiști rutieri, fiind verificate 244 vehicule înmatriculate în România și 4 vehicule înmatriculate în UE. Cu această ocazie au fost aplicate 77 de sancțiuni contravenționale privind respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport”, transmite IPJ Olt.

Acțiunea s-a desfășurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).