2.000 de tricouri pentru suporterii echipei de fotbal a Slatinei, la primul meci din Liga a III-a, de pe 23 august

123

Primii 2.000 de suporteri ai CSM Slatina ce vor susține echipa de fotbal a municipiului la primul meci din Liga a III-a vor primi din partea primăriei, gratuit, câte un tricou inscripționat cu însemnele echipei.

Primăria Slatina va desfășura un program de promovare și susținere a echipei de fotbal municipale, alocând în acest sens, de la bugetul local, suma de 84.000 de lei. Programul ”Primăria susține performanța în fotbal. Împreună pentru fotbalul slătinean!” se va desfășura în luna august, Primăria și Consiliul Local urmând să ofere câte un tricou inscripționat cu însemnele echipei de fotbal locale primilor 2.000 de suporteri la meciul din data de 23 august.

Echipa de fotbal a CSM Slatina va juca primul meci în liga a treia pe stadionul 1 Mai din Slatina.

Secţia de fotbal a Clubului Sportiv Municipal Slatina a fost reactivată în anul 2018 și a început de jos, de la nivelul Ligii a V-a, fiind sezonul trecut singura echipă din ţară de nivelul Ligii a IV-a care a ajuns în 16-imile de finală ale Cupei României, reuşind să aducă pe Stadionul „1 Mai”, după mai bine de 30 de ani, pentru un meci oficial, o echipă din Liga I. “Dunărea Călăraşi a fost adversara echipei noastre în cadrul unui meci oficial contra unei echipe de pe prima scenă a fotbalului românesc, confruntare care a adus în tribunele Stadionului 1 Mai peste 4.000 de slătineni, iubitori ai sportului rege. În drumul către 16-imile de finală ale Cupei României, CSM Slatina a eliminate echipe de tradiţie ale fotbalului românesc, printre care U Craiova 1948 sau FC Argeş. Secţia de fotbal a CSM Slatina oferă perspectiva marii performanţe. Echipa de fotbal a Clubului Sportiv Municipal Slatina a fost înscrisă în iarna anului 2018 la nivelul ultimului eşalon fotbalistic judeţean, iar la finalul sezonului 2018/2019, din Liga a IV-a, a promovat în Liga a III-a, în urma unui parcurs cu victorii pe linie în toate competiţiile în care a activat. Echipa slătinenă a câştigat, de asemenea, ambele meciuri ale barajului de promovare, încheind un sezon perfect, titlul de campioană, câştigătoare a Cupei României, faza judeţeană, şi promovarea în Liga a III-a.Odată cu promovarea în Liga a III-a, CSM Slatina s-a afiliat la FRF, iar grupele Centrului de Copii şi Juniori au fost înscrise în Campionatul Naţional Under 17 şi Campionatul Naţional Under 19, competiţii organizate la nivel naţional.”, se arată în proiectul de hotărâre privind derularea programului prin care Primăria municipiului Slatina susține performanța secției de fotbal a CSM Slatina și promovează fotbalul slătinean.

Sumele necesare derulării programului provin din fondurile rămase neutilizate în urma organizării evenimentelor ”Gala Laureaților ediția a III-a”, ”Crosul Primăverii- Slatina 5K” ediția a II-a, ” Slatina, Orașul copiilor” și fondurilor ce au fost prevăzute evenimentelor concursul Interjudețean de Matematică ”Eugen Ionescu” precum și prin diminuarea cu 40.300 lei a fondurilor prevăzute pentru desfășurarea evenimentului ”Slatina Wine Fest” care se va desfășura în aceeași perioadă cu ”Ziua Recoltei”, specificul celor două evenimente fiind similar. De asemenea, o parte din fonduri au fost alocate de la ”Campionatul de tenis de câmp”, ce nu va mai fi organizat în acest an. Primăria municipiului Slatina intenționa la deschiderea oficială a terenurilor de tenis din cadrul Clubului Nautic și de Agrement Plaja Olt să desfășoare ”Campionatul de tenis de câmp”, însă până în acest moment nu este finalizată procedura de desemnare a prestatorului de servicii ce va amenaja terenurile.