VIDEO-FOTO/ Verde la semafoarele Balșului. Primăria transmite LIVE cum se desfășoară traficul

1368

Începând de azi, ora 9.00, semafoarele inteligente montate în orașul Balș au intrat în funcțiune. Primăria transmite LIVE pe rețeaua de socializare cum se desfășoară traficul.

Semaforizare inteligenta la Bals

Publiée par Primaria orasului Balş sur Mercredi 24 juillet 2019

12 treceri de pietoni au fost dotate cu semaforizare inteligentă în Balș, în urma demersurilor repetate făcută de către senatorul de Olt Siminica Mirea și edilul Mădălin Teodosescu. De azi, semafoarele au fost puse în funcțiune.

Semafoarele Balșului au fost puse în funcțiune azi, începând cu ora 9.00

Publiée par Realitatea Oltului sur Mercredi 24 juillet 2019

Sistemul va funcționa în prima fază, timp de o lună, cu intervale de timp fixe pentru șoferi și pietoni, cu ciclu de timp prestabilit. Astfel, sistemul filmează și înregistrează date și vede fluxurile de trecere la anumite ore și începe să calculeze timpii optimi ce vor fi stabiliți ulteriori. Pietonii vor avea ca variantă un buton prin care vor solicita verde pentru a traversa strada. Timpul de așteptare va fi calculat în funcție de intensitatea traficului.

,,Miercuri, 24 iulie 2019, in orasul nostru a inceput sa functioneze sistemul de semaforizare inteligenta. Multumim pe aceasta cale celor implicati in acest proiect indelung asteptat, Politiei Bals, IPJ Olt, CNAIR, firmei care s-a ocupat de montarea semafoarelor. Fie ca vorbim despre conducatorii auto aflati in tranzit, cei din oras sau de pietoni, va rugam sa respectati regulile de circulatie si cele de bun-simt. Facem un apel la participantii in trafic pentru un comportament adecvat, civilizat si care sa ne permita testarea in conditii optime a sistemului. Va multumim!, a transmis administrația orășenească.

,,DRDP Craiova a instalat un sistem de semafoare “inteligent” care, pe baza unor bucle inductive, calculează timpii de verde/roșu pentru a asigura un flux de trafic fără ambuteiaje. Toate semafoarele comunicară între ele astfel, circulând cu viteza recomandată, șoferii vor avea verde în toată localitatea., a transmis Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Valoarea investiției efectuate de către CNAIR se ridică la circa 1, 3 milioane lei, autoritățile sperând ca până la finalizarea Centurii Ocolitoare, parte a Drumului Expres Craiova- Pitești, să fie rezolvată problema traficului din oraș.