La stația de încărcat mașini electrice din Balș a oprit prima mașină

441

Prima stație de încărcare publică a mașinilor electrice a fost instalată în județul nostru la Balș, luna trecută. Azi, prima mașină a oprit în orașul de pe Olteț pentru încărcare.

Balșul este prima localitate din județul Olt care are stație publică de încărcat mașini electrice. O asociație ce reunește iubitorii de vechicule electrice a donat stația administrației locale, aceasta fiind amplasată lângă sediul primăriei. Până acum nu a fost prea folosită, fiind încărcată doar o singură mașină, la testarea stației. Azi, a oprit primul autoturism pentru a alimenta la stația de încărcat mașini electrice de 22 kw type 2.

 

La nivelul județului Olt există cinci stații de încărcat mașinile electrice, dintre acestea doar cea de la Balș fiind montată pe domeniul public. O astfel de stație cosăt cca 1.000 euro.

De la începutul anului nu a fost înmatriculată nicio astfel de mașină în județul Olt. Nici la nivel național situația nu stă prea bine, fie în comparație și cu mașinile hibrid care nu au nevoie de stații de încărcat.