Semafoarele Balșului, în FUNCȚIUNE de mâine

986

Semafoarele inteligente montate în orașul Balș intră în funcțiune de mâine. Anunțul a fost făcut azi de către administrația locală.

“În urma întâlnirii de astăzi de la sediul instituției noastre, la care au participat reprezentanți ai Primăriei Balș, Poliției Balș, IPJ Olt, CNAIR și ai firmei care s-a ocupat de montarea semaforizării inteligente în orașul nostru, s-a stabilit că, începând de miercuri, 24.07.2019, orele 9.00 AM, se va pune în funcțiune sistemul de semaforizare în orașul Balș”, a anunțat Primăria Balș.

Astfel, șoferii care tranzitează urbea au o veste bună, implementarea sistemului de semaforizare inteligentă urmând să limiteze opririle şi pornirile în trafic. Au fost dotate cu semaforizare inteligentă 12 treceri de pietoni.  Funcționarea acestui sistem de semaforizare este adaptată traficului rutier și cererii de către pietoni – „verde tot timpul“, pe baza detectorilor intruzivi și nonintruzivi care vor adapta timpii de semaforizare la condițiile de trafic, luând în calcul parametri ca lungimea cozilor de așteptare, viteza, fluxul de vehicule, detecția, cererea, interspațiul de timp între vehicule etc.

Valoarea lucrării se ridică la circa 1, 3 milioane lei.

Zilnic, peste 30.000 de autovehicule folosesc DN 65 (DE 574) pe ruta Slatina- Craiova și tranzitează Balșul în ritm de melc.