Primarul Moț îi RETRAGE titlul de Cetățean de Onoare caricaturistului Popa’s după ce i-a făcut pe olteni „ciurucuri”

792

El însuși oltean propășit pe meleaguri timișene, caricaturistul Ștefan Popa Popa’s, ambasador cultural al Timișoarei și Cetățean de Onoare al Slatinei și Craiovei, precum și invitat de onoare ani de-a rândul la Festivalul „Oltenii & Restu’ Lumii”, a uitat de unde a plecat și i-a răsplătit pe olteni cu calificativul de „ciurucuri”. Gestul nu a rămas netaxat de administrația municipiului Slatina, edilul Emil Moț solicitând aleșilor locali retragerea distincției acordate artistului.

În 1999, caricaturistul Ştefan Popa Popa’s era răsplătit de către administrația slătineană cu titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Slatina. Acum, edilul Emil Moț a propus aleșilor locali retragerea distincției de care artistul nu se face demn. „Constat cu foarte mare regret că anumite personalități ajung să derapeaze mult în discursul public, gândesc în clișee și preferă să gafeze decât să își recunoască o greșeală. De aceea, am ales să le solicit colegilor din Consiliul Local să-i retragă calitatea și demnitatea de cetățean de onoare al orașului Slatina domnului Ștefan Popa Popas pentru lucrurile grave pe care le-a spuns la adresa oltenilor. Domnule Popas, nu meritați niciun fel de recunoștință din partea orașului nostru și în numele slătinenilor vă recomand să vă cereți scuze public! Mândru că sunt slătinean, mândru că sunt oltean!”, a declarat primarul Moț.

Popa’s, ambasador cultural al Timişoarei, a declarat într-un interviu televizat că „Oraşul a fost invadat de olteni. Au venit ciurucurile … Au stricat echilibrul cultural al Timişoarei… Acum, toată lumea vorbeşte fusei, mă dusei”.

Artistul a primit  în anul 2005 și titlul de cetăţean de onoare al Craiovei, dar și al altor 25 de orașe din țară.