Două oltence, premiate la Festivalul Național „Sus la munte, la Muscel”

371

Două tinere soliste de folclor din județul Olt s-au impus la Festivalul Naţional – Concurs de muzică populară „Sus la munte, la Muscel”, numărându-se printre laureați.

Oltul continuă să dea țării soliști buni care să ducă mai departe folclorul autentic și portul popular. Tinerii soliști demonstrează încă de la vârste fragede că îndrăgesc muzica populară și se mândresc să aducă pe scene mari din țară melodii valoroase din fonoteca de aur a folclorului românesc, cunoscute sau culese chiar de ei de la bătrânii satului, redându-le strălucirea alături de obiecte de port popular vechi, specifice zonelor pe care le reprezintă. Iar rezultatele obținute sunt din ce în ce mai numeroase.

În acest week-end, folclorul oltenesc a fost reprezentat cu cinste și la Câmpulung – Muscel, judeţul Argeş, unde s-a desfășurat ediția a VI-a a Festivalului Naţional – Concurs de muzică populară „Sus la munte, la Muscel”. În urma preselecției riguroase realizate de un juriu format din muzicieni, folclorişti, dirijori, interpreţi celebrii și prezidat de către profesorul Gavriil Prunoiu,  zona de sud a țării a fost reprezentată în finala concursului de trei tinere din Olt: Diana Monete- Valea Mare, Iazmina Cojocaru- Potcoava și Andreea Dinu- Bobicești.

Au obținut premii Iazmina Cojocaru- locul II și Diana Monete- Trofeul Marioara Murărescu.