Atenție, șoferi de autovehicule de transport persoane și marfă! Polițiștii opresc tot!

466

Începând de azi, autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri vor fi oprite pentru control de către poliţiştii rutieri. Activităţile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale U.E.

Săptămâna aceasta, rutieriștii desfășoară Acțiunea TRUCK & BUS, verificând respectarea legislației de către șoferii profesioniști. „Pe parcursul săptămânii 22 – 28 iulie, pe raza județului Olt, polițiștii Serviciului Rutier vor acționa, sub coordonarea  Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Acțiunea se va desfășura conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).”, transmite Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În cele 7 zile, polițiștii vor urmări ca șoferii profesioniști să respecte viteza legală, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vor viza și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.