Proiect european de 160.000 euro aprobat pentru Liceul Petre Pandrea Balș

112

Liceul Teoretic Petre Pandea Balș va implementa un nou proiect cu fonduri europene. Acesta a realizat unul dintre cele mai mari punctaje la nivel național. Și proiectul Erasmus + al Școlii Gimnaziale Voievod Brâncoveanu din comuna Brâncoveni a fost aprobat, pe Domeniul educație școlară – parteneriate de schimb interșcolar KA229 fiind depuse cinci proiecte de către unități de învățământ din județul Olt.

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) a publicat astăzi rezultatele selecției pentru candidaturile depuse  la termenele limită 21 martie 2019, prelungit la 26 martie 2019, proiecte de parteneriat strategic – acțiunea cheie 2: educație școlară- proiecte de schimb interșcolar KA229 .  Printre cele 236 de proiecte depuse de unități de învățământ din țară, se numără și cinci din Olt. Au fost aprobate 76 de proiecte. Proiectul Liceului Petre Pandrea Balș se poate lăuda cu unul dintre cele mai mari punctaje la nivel național.

“Un nou proiect european aprobat pentru liceul nostru! Cu un loc 8 național și un buget colectiv de peste 160000 euro, proiectul «Literature – a Framework for Social and Emotional Learning» – se va desfășura în perioada 2019-2021 fiind un proiect Erasmus din domeniul Parteneriate strategice în domeniul educație şcolară – proiecte de schimb interșcolar. Va aduce schimburi de elevi, sesiuni de învățare pt elevi și profesori și va confirma încă o dată dimensiunea europeană a școlii noastre! Felicitări echipei de scriere – Loghinaș Nicolae și Pîrvu Claudia”, a anunțat directorul Marian Anghel.

Astfel, în anul școlar următor liceul va avea două proiecte europene în desfășurare și multe de oportunități de învățare pentru elevi și profesori în diferite școli europene. 20 de elevi ai liceului vor merge în schimburi de experiență la școli din Italia, Spania, Grecia și Portugalia

Tor aprobat a mai fost și proiectul depus de Școala Gimnazială Voievod Brâncoveanu – comuna Brâncoveni – “BE THE CHANGE YOU WISH TO SEE IN THE WORLD”, cu o valoare de 120.960 euro.

A fost respins pe motiv de buget insuficient proiectul Colegiului Național Ion Minulescu Slatina-  “Inclusion sociale par festivals des adolescents”, dar și cel al Liceului Teoretic Alexandru Ioan Cuza Corabia -« A GOOD FUTURE SAYS: “LIVE SCHOOL, NOT LEAVE SCHOOL”».

Respins cu punctaj insuficient a fost proiectul Liceului Teoretic Mihai Viteazul Caracal -” HOW TO GET A JOB IN EUROPE”.