Nume grele ale folclorului, la Ziua comunei Urzica

171

449 de ani de la prima atestare documentară va bifa la începutul lunii viitoare comuna Urzica. Evenimentul va aduce pe scena din comună nume grele ale folclorului românesc.

Pe 4 august, Primăria Urzica organizează Ziua Comunei. Cel mai așteptat moment al zilei va fi, potrivit tradiției, întrecerea tinerilor pentru câștigarea unui purcel, un obicei foarte vechi. Tinerii sunt provocați să urce pe un stâlp uns cu vaselină pentru a lua o sticlă de vin din vîrful acestuia. Premiul constă în contravaloarea unui purcel.

Începând cu ora 19.30, în acompaniamentul formației Florin Vizdeică, vor urca pe scenă îndrăgiții artiști de muzică populară Mariana Ionescu Căpitănescu, Constantin Măgureanu, Roberta Crintea, Georgel Nucă și Leonard Petcu.

Prima atestare documentară a comunei apare în anul 1570, pe timpul voievodului Alexandru Mircea, localitatea dispărând din documente, potrivit istoricilor, în jurul anului 1812, în urma unei incursiuni a turcilor când majoritatea locuitorilor au fost masacrați.