IMAGINI/ Elevii slătineni jurizează mari actori și regizori la Giffoni Film Festival

101

Pentru al nouălea an, România este reprezentată în juriu de elevi slătineni la Festivalul Internațional de Film pentru Copii Giffoni, Italia. Elevii-jurați au sarcina de a examina și vota filmele intrate în competiție.

Conducându-i într-o călătorie memorabilă între fapte și fantezie, în lumea fascinantă a cinematografiei, profesoara de matematică de la Școala Gimnazială Eugen Ionescu Slatina, Grațiela Popa, ce reprezintă din 2011 România la cel mai mare festival pentru copii din Europa, este prezentă și anul acesta în Italia cu patru elevi-jurați, aleși dintre elevii de excepție ai unității de învățământ, ca o recompensă pentru rezultatele școlare înregistrate.

Festivalul de Film dedicat în întregime copiilor se desfășoară în periuoada 19- 27 iulie și se află la cea de-a 49-a ediție.

“De 9 ani, în luna iulie, pășesc pe tărâmul copilăriei, mă bucur alături de echipa mea de elevi de toate spectacolele și filmele prezentate în cadrul celui mai mare festival de film pentru copii, GIFFONI – Italia. Pe parcursul anilor, am întâlnit vedete internaționale – Nicholas Cage, Richard Gere, Eduard Norton, Julianne Moore, iar anul acesta, azi, Woody Harrelson. Mulțumim, Claudio Gubitosi pentru invitație!”, a transmis profesoara din Slatina.

La ediția din acest an, România este reprezentată de patru elevi ce fac parte dintre cei 6100 de jurați care vor trebui să examineze și să voteze filmele în competiție. Au fost admise, dintre cele 4100 de lucrări primite, 101 filme din întreaga lume, din Europa în Japonia, din Coreea de Sud în Statele Unite. Jurații provin din 50 de țări diferite și vor avea sarcina de a alege câștigătorii celor 7 categorii.

Elevii-jurați slătineni își mai spun, din 2013, cuvântul cu privire la filme pentru copii intrate în concurs și în cadrul Festivalului Internaţional de la Scopje, Macedonia.