Staţiunea de Cercetare Agricolă Caracal angajează ZILIERI

307

După modificarea Legii Zilierilor, Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă Caracal poate angaja zilieri. Cel mai mare producător de sămânță de grâu românesc certificată a lansta un anunţ, având  nevoie de 7-8 persoane pe zi.

„Cautăm forţă de muncă zilieră din Caracal şi zonele adiacente. ☎️0249511990 sau 0372797998”, este anunţul lansat de SCDA Caracal, inginerul Marius Bran explicând că staţiunea ar avea nevoie de 7-8 oameni pe zi, care să proceseze sămânţa, cărora li se oferă 70 de lei pe zi şi contribuţiile la stat. Perioada pentru care se caută forţă de muncă este de două luni de zile.

Este pentru prima dată când staţiunea de cercetare poate angaja zilieri, până acum legislaţia nepermiţând acest lucru. Pe la finele lunii mai, în lipsa zilierilor şi neputând renunța la purificatul biologic manual, toţi salariații staţiunii, inclusiv cercetătorii, s-au mobilizat şi au ieşit în câmp la muncă pentru ca fermierii să beneficieze în toamnă de sămânță certificată la prețuri accesibile.

Pe 27 mai, SCDA Caracal a mobilizat toți angajații la munca în câmp, cercetătorii fiind nevoiți să facă muncă zilierilor

Semnalul de alarmă tras de cercetătorii de la Caracal, care au ajuns să facă munca zilierilor, a făcut ca Legea Zilierilor, care a blocat în ultimii ani activitatea unui număr important de stațiuni de cercetare din România, să fie completată în regim de urgență. Pe 12 iunie, vestea cea bună a fost dată de către președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, deputatul de Olt Alexandru Stănescu.

Acum, SCDA Caracal va putea avea forța de muncă necesară la producerea sămânței pentru campania de semănat din această toamnă.