Șase polițiști au ajuns în arest

932

Procurorii Tribunalului Giurgiu au dispus prin ordonanță reținerea pentru 24 de ore a șase din cei şapte poliţişti de frontieră cercetaţi pentru luare de mită, în urma unei percheziţii care au avut loc la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Rutier.

În această dimineaţă, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au făcut o percheziţie în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Rutier şi au pus în executare 7 mandate de aducere faţă de 7 agenţi de poliţie suspectaţi de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.

Potrivit cercetărilor, în perioada ianuarie-mai 2019, poliţiştii de frontieră au pretins şi primit sume de bani de la şoferi ai unor autovehicule care au tranzitat frontiera, pe sensul de intrare în România, în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unor atribuţii de serviciu în referire la efectuarea controlului de frontieră asupra persoanelor şi/sau bagajelor (marfa din autovehicule). În unele situaţii, poliţiştii au pretins şi primit sume de bani pentru a nu constata contravenţii/infracţiuni la regimul de frontieră săvârşite de către conducătorii auto.

În cauză, probele au fost administrate cu sprijinul Serviciului Operaţii – Structura Centrală D.G.A., cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

În urma percheziţiei, cei şapte au fost duşi la sediul Parchetului Giurgiu. În urma audierii s-a dispus reținerea a șese polițiști din cei șapte aduși la audieri.