Începe înscrierea la BAC-ul de toamnă

104
Imagine cu caracter ilustrativ

Înscrierile pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2019 încep luni şi durează o săptămână. Prima probă scrisă urmeazp a avea loc pe 21 august. La nivelul județului Olt sunt așteptați să se înscrie pentru Bacalaureatul de toamnă peste 1000 de absolvenți de liceu. Mulți dintre ei au picat examenul susținut la începutul lunii.

Liceenii care nu au trecut de Bacalaureat mai au o șansă la examenul din sesiunea a II-a. Tot atunci pot susține examenul și liceenii care au scăpat de corigențe. Înscrierea acestora este prevăzută pentru 26 iulie. Conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei Naţionale, aceștia urmează ca pe 21 august să se susţină proba scrisă la Limba şi literatura română – Ea), pe 22 august – Limba şi literatura maternă – Eb) – proba scrisă şi pe 23 august – proba obligatorie a profilului – Ec) – proba scrisă.

Pe 26 august se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării – Ed) – proba scrisă, pe 27 şi 28 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, pe 29 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B, pe 30 august şi 2 septembrie – evaluarea competenţelor digitale – proba D.

În zilele de 2 şi 3 septembrie se va face evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C, iar pe 3 septembrie vor fi afişate rezultatele la probele scrise (până la ora 12,00). Contestaţiile putându-se depune în aceeaşi zi între orele 12,00 şi 16,00.

Rezultatele finale vor fi afişate pe 7 septembrie.

La nivelul județului Olt sunt așteptați să susțină VBAC-ul de toamnă peste 1000 de absolvenți de liceu.