Diana Țolu, ARGINT la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada, din Republica Sakha

841

Slătineanca Diana Țolu bifează două performanețe de excepție la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada din Federația Rusă, una dintre cele mai dificile olimpiade internaționale. Tânăra a obținut argint la proba de matematică la care a participat, iar cu lotul României locul 1 pe medalii.

Slătineanca Diana Țolu aduce din nou laurii succesului pentru România. Participantă la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada, din  Yakutsk, Republica Sakha (Federația Rusă), alături de lotul României, slătineanca a urcat pe podium la proba de matematică la care a participat. Lotul României, partiicpant la secțiunile: matematică, informatică, fizică și chimie, a bifat locul I pe medalii.

Echipa Nationala a Romaniei a obtinut locul 1 pe medalii:

  • Informatica:

Tinca Matei – medalie de aur

Donciu Mircea – medalie de argint

  • Matematica:

Diana Țolu – medalie de argint

Lazea Darius – medalie de bronz

  • Fizica:

Ghita Antonia-Alma – medalie de aur

Eduard Burlacu- medalie de aur

  • Chimie:

Ardelean Emeric- medalije de argint

Piron Eugen Marian – medalie de argint

Team Leader Flavius Boian

Diana Țolu a absolvit Școala Gimnazială Eugen Ionescu din Slatina și actualmente este elevă a Liceului Teoretic de Informatică București, fiind unul dintre cei mai buni matematicieni juniori ai României. Ea deține în palmares cele mai valoroase performanțe ale învățământului oltean din ultimii ani: medalie de argint anul acesta la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, Kiev, iar anul trecut a obținut medalia de aur la Balcaniada de Matematică pentru Juniori desfășurată în Grecia.