Paul Stănescu o vrea pe Gabriela Firea candidatul PSD la prezidenţiale

227

Oltul face valuri în PSD! O nouă voce din PSD lansează partidului o solicitare publică de a o desemna pe Gabriela Firea candidatul la alegerile prezidenţiale. Paul Stănescu, senator de Olt şi preşedinte al PSD Olt, susţine că Tăriceanu nu va putea mobiliza electoratul social- democrat şi că singurul candidat cu şanse reale, susținut de PSD, ALDE și PRO-România, este primarul general al Capitalei.

“PSD n-a mai dat președintele României de 15 ani”, aminteşte Paul Stănescu într-un comunicat de presă, susţinând că este timpul ca șefii PSD să decidă susținerea candidatului cu cele mai mari şanse, Gabriela Firea, pentru funcția supremă în stat.

”După eșecul usturător de la alegerile europarlamentare, pentru care nu este vinovat doar Liviu Dragnea, caruia ii doresc sincer sanatate si sa se intoarca cat mai rapid la familie, ci și Paul Stănescu, Viorica Dăncilă și alți colegi din conducerea partidului!, avem în față o nouă provocare, un nou examen electoral. În funcție de modul în care ne vom prezenta la alegerile prezidențiale, avem șansa să spălăm din rușinea rezultatului dezastruos din primăvară sau, dimpotrivă, să o adâncim, cu consecințe foarte grave pentru PSD.

Am făcut, în ultima perioadă, o analiză minuțioasă a situației politice actuale, și cred că singurul scenariu care ne-ar putea asigura șanse reale de câștig este acela de a avea un candidat pentru Cotroceni susținut de PSD, ALDE și PRO-România. Dacă inventariem posibilii prezidențiabili din cele 3 partide, lista nu este deloc una foarte lungă.

De la PRO-România, singura variantă de luat în considerare ar fi fost Victor Ponta, dar acesta a declarat ferm că nu intenționează să candideze anul acesta. De la ALDE, exisă o singură opțiune, dl Tăriceanu, care este un candidat redutabil, cu un profil foarte bun, dar care ar porni în această competiție cu un handicap major, dat de dificultatea de a mobiliza acest colos numit PSD în jurul unui candidat din alt partid.

Prin urmare, cea mai bună variantă ar fi ca PSD să propună un prezidențiabil cu mare notorietate și un indice de favorabilitate la o cotă foarte înaltă. Din păcate, indiferent câte sondaje s-ar mai face, în acest moment avem în partid o singură persoană care s-ar califica pentru această competiție, și anume primarul general al Capitalei, dna Gabriela Firea, cea care în ultimii 3 ani, invariabil, în toate cercetările sociologice, a împărțit primele două locuri la capitolul încredere în personalități politice cu președintele Iohanis.

Am încredere în capacitatea de analiză a colegilor mei și în buna lor credință și sunt convins că cei mai mulți dintre noi gândim la fel, dincolo de interesele personale. Să avem în minte un singur lucru: PSD n-a mai dat președintele României de 15 ani, iar timpul, ca să-l parafrazez pe Marin Preda, nu mai are răbdare!”, a transmis Paul Stănescu.

Declaraţia liderului PSD Olt vine după una asemănătoare lansată ieri de către primarul municipiului Slatina, Emil Moţ, preşedinte al Organizaţiei Municipale.

Primarul Moț, președinte PSD Slatina: PSD pierde timpul! S-o convingem pe dna Firea să candideze pentru a da Președintele Țării!