Judecătoria Slatina va stabili luni dacă Sorina poate părăsi ţara

63

Judecătoria Slatina a fixat termen în dosarul Sorina, declinat de la Tribunalul Olt în urma strămutării de la Severin. Luni, 15 iulie, magistraţii olteni vor stabili dacă Sorina poate părăsi ţara.

Cererea procurorului general de interzicere a părăsirii ţării în cazul fetiţei de 8 ani, adoptată de soţii Săcărin stabiliţi în SUA, a ajuns la Judecătoria Slatina. Instanţa, a cincea pusă să ia o decizie privind ordonanţa preşedinţială, a fixat termenul de judecată luni, 15 iulie. De pe rolul Tribunalului Mehedinţi, dosarul a fost declinat la Judecătoria Turnu- Severin, Curtea de Apel Craiova hotărând strămutarea la Tribunalul Olt, care şi-a declinat competenţa Judecătorie Slatina.

Curtea de Apel Craiova a decis ieri respingerea unei alte cereri formulate de procurorul general privind revizuirea dosarului de adopţie. Judecarea dosarului de la Olt are sens însă, a declarat azi procurorul general interimar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Bogdan Licu, urmărind doar ca Sorina să beneficieze de o consiliere psihologică, pe durata a trei luni, înainte de a pleca din ţară.