Protecția Copilului Olt, nou APEL pentru angajarea celor 100 de mame de profesie

422

DGASPC Olt caută mame de profesie, pe care să le formeze profesional prin intermediul unui proiect cu fonduri europene. Rețeaua de asistenți maternali din Olt va fi extinsă cu 100 de locuri până la sfârșitul anului 2023, din care anul acesta 40, periodic insituția organizând selecții de personal.

Oltenii nu se înghesuie să crescă copiii statului. Lipsă acută de asistenți maternali a determinat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt să implementeze un proiect prin care să recruteze și să formeze profesional părinți de împrumut. Astfel, rețeaua de asistenți maternali din Olt va fi extinsă în următorii ani.

DGASPC Olt este partener în cadrul Proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, în cadrul căruia a demarat din ianuarie 2019 campania de recrutare și identificare a persoanelor care sunt interesate de profesia de asistent maternal profesionist. Proiectul prevede ca în timp de 5 ani instituția să angajeze 100 de asitenți maternali profesioniști, urmând ca în anul acesta să fie anagajte 40 de persoane. Persoanele interesate trebuie să repsecte anumite condiții, de la conduită impecabilă în societate până la condiții de cazare și spațiu corespunzător pentru copilul sau copiii luați în plasament.

“Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt face apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt , care doresc să devină asistenți maternali profesionișri, să se prezinte la sediul instituției noastre, din municipiul Slatina, str. Drăgănești, nr.7,- Serviciul Management de Caz pentru Copil , pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist  sau să acceseye site-ul instituției noastre- www.dgaspc-olt.ro. “, este apelul lansat de directorul Rădița Piroșca.

Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată în condițiile legii, care asigură prin activitatea care o desfășoară la domiciliul său creșterea, îngrijirea și educarea necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primește în plasament. Selecțiile se fac periodic.

Până acum au fost depuse 70 de cereri de evaluare, 10 persoane au renunțat, iar 37 cereri au fost respinse pentru neîndeplinirea condițiilor. Au urmat curesurile de formare inițială 13 persoane, care au obținut și atestatul de asistent maternal profesionist, 9 dintre acestea fiind deja angajate cu contract induvidual de muncă de către DGASPC Olt.

La nivelul județului, 385 de copii beneficiază de măsură de protecție, fiind dați în plasament la 229 de asistenți maternali.

Salariile oferite asistenților maternali pot ajunge până la 4.000 de lei brut, la care se adaugă alocația de plasament și cea de stat, care ajung la 750 de lei lunar.