„Caravana Culturală”, la Piatra-Olt, cu prezentarea unor meserii, teatru și muzică lăutărească

271

Cu scopul promovării modelelor în rândul romilor, Caravana Culturală va ajunge mâine în mijlocul comunității de romi din Piatra Sat. Pompieri, jandarmi, polițiști și reprezentanți ai Ambulanței Olt le vor prezenta copiilor meseriile pe care ar putea să le urmeze, actori de renume național vor prezenta un spectacol inspirat din cultura romă, iar acțiunea se va încheia cu muzică lăutărească.

Partida Romilor Pro-Europa Sucursala Olt în parteneriat cu Centrul Naţional de Cultură al Romilor Romano Kher organizează primul eveniment din cadrul acţiunii „Caravana Culturală” în mijlocul comunităţii de romi din Piatra Sat, oraş Piatra – Olt. Acțiunea se va desfășura mâine, începând cu ora 16.30.

„Acţiunea are ca scop promovarea modelelor în rândul romilor, exprimarea şi dezvoltarea identităţii etnice, lingvistice şi culturale şi se va desfăşura în perioada iulie – august 2019, în comunităţile de romi din judeţ. În prima parte, alături de echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt şi din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt prin prezentarea atribuţiilor şi a dotărilor dorim să promovăm modele în comunitate şi totodată să trezim interesul copiilor pentru alegerea unei meserii. În a doua parte, vom încercat sa revitalizăm cultura romilor prin punerea în scenă a unui spectacol de teatru cu şi despre romi, în spaţiu deschis în cadrul comunităţii de romi va fi amenajată o scenă pe care vor evolua actori romi de renume naţional. Aceştia vor prezenta un spectacolul „Prinţul cel obraznic şi bătrânul înţelept” inspirat din cultura romilor. La finalul evenimentului, va fi organizat un spectacol muzical cu un exponent de marcă al muzicii lăutăreşti tradiţionale rome, renumitul Neluţă Neagu”, informează președintele sucursalei Olt a Partidei Romilor Pro-Europa, Curt Sandu.