Mari vedete populare și cei mai buni călușari ai județului, la Festivalul “Ilie Martin”, Colonești

182

Comuna Colonești se pregătește de sărbătoare. Una devenită tradiție și care adună în concurs numeroase formații de călușari veniți să cinstească memoria marelui vătaf Ilie Martin.

Aflat la cea de-a XVI-a ediție, Festivalul Călușăresc „Ilie Martin” va fi organizat la Colonești pe 20 iulie. Evenimentul ce adună iubitori de cântec și dans autentic oltenesc din toată zona pe stadionul din localitate va fi onorat și de nume mari ale folclorului, acompaniate de Orchestra Doina Oltului, dirijată de maestrul Cristi Dumitru.

Vor evolua formațiile de călușari din: Colonești, Vâlcele, Potcoava, Dobrun, Hârsești, Corbu, Stolnici, Scornicești, Osica de Sus, Osica de Jos, Poboru, Optași, Pârșcoveni, Mărunței.

Vor susține recitaluri: Nicu și Niculina Spânu, Olguța Berbec, Cristi Bănățeanu, Ileana Lăceanu, Diana Țițirigă, Cristina Turcu Preda.  Festivalul se va încheia cu un spectacol de lumini și culoare și joc de artificii.

Ilie Martin a fost unul dintre cei mai renumiți călușari ai Olteniei. El a avut privilegiul, în cadrul Festivalului Internațional de Folclor din 1935 organizat la Londra, de a fi apreciat de însăși regina Elisabeta a Marii Britanii, care, potrivit localnicilor, l-ar fi plimbat cu caleașca regală.