Fraudă de proporții cu medicamente compensate. Percheziții la mai multe cabinete ale medicilor de familie și un lanț de farmacii

1072

Polițiștii de investigare a criminalității economice, împreună cu polițiști din cadrul Poliției orașului Corabia, au desccins cu puțin timp în urmă la 15 locații ale unor cabinete medicale și farmacii din zona de sud a județului. Percheziții se desfășoară într-un dosar ce vizează fapte de ”înșelăciune” și ”fals intelectual”. Surse apropiate anchetei susțin că este vorba de o fraudă importantă cu medicamente compensate.

Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice,  împreună cei din cadrul Poliției orașului Corabia, efectuează 15 percheziții, pe raza orașului Corabia și a comunelor Ștefan cel Mare, Grojdibodu, Gîrcov și Izbiceni, la cabinete medicale individuale și la 7 puncte de lucru ale unei farmacii aparținând societății comerciale Anto Farm Olt, aparținând lui Gheorghiță Iovancea.

Perchezițiile se desfășoară într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și fals intelectual, având ca obiect posibile fraude săvârșite prin decontarea unor rețete medicale compensate fictiv.

În vederea probării activității infracționale, la percheziții vor fi ridicate înscrisuri și documente contabile.