30 de echipe de profesori-voluntari din Olt susțin Ateliere de Vară în grădinițe defavorizate

370

Sute de copii preșcolari ce provin din familii sărace sunt invitaţi în această perioadă la Atelierele de Vară Şotron organizate de Asociaţia OvidiuRo, cu ajutorul profesorilor- voluntari.

Începând cu această săptămână, sute de preșcolari din județul Olt sunt așteptați la Atelierele de Vară Șotron. În total, peste 30 de echipe de profesori-voluntari din Olt s-au înscris pentru a susține câte un Atelier în grădinițe defavorizate din județ. Proiectul este realizat de Asociația OvidiuRo la nivel național. Timp de 2 săptămâni, profesori de învățământ preșcolar susțin activități cu copiii la grădiniță, pe bază de voluntariat – după un format pregătit de OvidiuRo și diseminat în urma a numeroase traininguri. Fiecare Atelier se desășoară pe parcursul a 12 zile consecutive, de luni până vineri, timp de minim 3 ore, zilnic, în perioada iulie – august. Scopul Atelierelor este ca un număr cât mai mare de copii  care nu au parte acasă de alți stimuli de învățare pe timpul vacanței de vară, să aibă parte de o experiență de învățare prin joc, la grădiniță.

„Tema Atelierelor din acest an este Lumea vie – plante și animale, iar fiecare zi de Atelier explorează această temă în moduri diferite, prin activități integrate ce urmăresc curriculum-ul pentru învățământ preșcolar. Scopul este ca, timp de două săptămâni, să se creeze o comunitate de învățare prin joc, lectură, experimente și științe, muzică și mișcare și numeroase activități Montessori – toate urmărind să dezvolte răbdarea și autonomia, să încurajeze cooperarea, să consolideze cunoștințe și să le deschidă pofta de cunoaștere celor mici. Anul acesta, Atelierelor li s-a adaugat un modul de științe susținut de Raiffeisen Bank România (investitor major în programele OvidiuRo) și în 2018 – Povești de Vară sub Lupă.”, declară Larisa Dumitru, manager comunicare Asociația OvidiuRo.

Toate activitățile sunt susținute de materiale educaționale puse la dispoziție de OvidiuRo (de la numeroase cărți ilustrate la hărți, lupe, magneți, kituri de germinare și de igienă sau cărți pentru copii, acasă), materiale ce vor rămâne în grădinițe și vor fi folosite de copii, din toamnă. În plus, fiecare copil participant la Atelier va primi cel puțin câte o carte pentru acasă.