Siminica Mirea, demers legislativ pentru instituirea Zilei naționale a antreprenoriatului român pe 30 septembrie

62
Siminica Mirea

Antreprenorii din România ar putea avea propria sărbătoare pe data de 30 septembrie, zi în care autoritățile să poată organiza activități specifice ca o recunoaștere a importanței celor care prin activitatea lor generează locuri de muncă și creștere economică.  Printre coinițiatorii propunerii legislative se numără și un ales oltean- senatorul de Olt Siminica Mirea.

Membru în Comisia pentru afaceri europene a Senatului României și Comisia pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală, cu o activitate remarcabilă în administrarea unor afaceri la nivel de județ, senatorul independent de Olt Siminica Mirea se numără printre susținătorii și coinițiatorii unui proiect legislativ care urmărește recunoaşterea meritului antreprenorilor români în asigurarea bunăstării şi prosperităţii economice ale României.

Propunerea legislativă privind instituirea zilei de 30 septembrie ca „Ziua naţională a antreprenorului român” a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere pe 26 iunie, în procedură de urgenţă, iar ieri a fost trimisă pentru aviz la Consiliul Economic şi Social, la Consiliul Legislativ și pentru punct de vedere la Guvern.

Data de 30 septembrie a fost aleasă şi pentru comemorarea zilei în care domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat decretul pentru înfiinţarea Camerelor de Comerţ şi Industrie, în anul 1864.

„Activităţile specifice privind celebrarea «Zilei naţionale a antreprenorului român» pot fi organizate de către autorităţile centrale sau locale, de Camera de Comerţ şi Industrie a României, camerele judeţene, precum şi alte organizaţii neguvernamentale care au ca obiect de activitate promovarea şi dezvoltarea activităţilor economice, creşterea productivităţii şi competitivităţii profesioniştilor români, în concordanţă cu cerinţele economiei de piaţă”, arată proiectul de lege iniţiat de senatorul PSD Ştefan Radu Oprea.

Senatul este prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.