Caravana SMURD ajunge la Balș și Corabia. Paramedicii instruiesc populația

1294

Caravana SMURD „Fii pregătit” vine în județul Olt în acest week-end. Cetățenii orașelor Balș și Corabia care doresc să învețe cum să acorde primul ajutor în situații de urgență sunt așteptași la centrul mobil.

“Există situații limită în care câteva secunde pot schimba totul! Pentru astfel de momente, Caravana SMURD „Fii pregătit” organizează cursuri de instruire pentru acordarea primului ajutor în situații de urgență. Caravana constă ȋn deplasarea unui centru de formare mobil în care se organizează cursuri de instruire a populației”, anunță ISU Olt.

Acest centru mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

În Olt, caravana va ajunge sâmbătăt, 6 iulie, în Balș, în intervalul orar 12.00-20.00, unde va fi amplasată în parcarea supermarketului situat pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 188, iar duminică, în intervalul orar 10.00-18.00, în orașul Corabia, pe paltonul din fața Primăriei Corabia.