Postul de manager al Spitalului Județean Slatina, scos la concurs. Ce va face Rotea

1014

Pe 10 iulie, candidații interesați să conducă Spitalul Județean Slatina sunt așteptați să viziteze unitatea medicală între orele 9.00- 13.00. Consiliul de Administrație al spitalului a scos la concurs postul de manager, ocupat în prezent de Cătălin Rotea.

Începând cu data de 1 septembrie 2017, cea mai mare unitate medicală din județul Olt este condusă de către Cătălin Rotea, sub al cărui mandat s-au derulat sau au fost demarate ample proiecte de modernizare și dotare. Ieri, postul de manager a fost scos la concurs.

Concursul va avea loc la sediul SJU Slatina, în perioada 5 – 19 august. Termenul limită pentru înscrierea candidaților este 2 august, cei care intenționează să se înscrie putând vizita unitatea medicală pe 10 iulie și trebuind să treacă de etapa eliminatorie, stabilită pe 5 august, de îndeplinire a condițiilor. Pe 12 august, candidații vor susține proba scrisă a concursului, un test-grilă de verificare a conuștințelor, iar pe 19 august va avea loc susținerea proiectului de management, realizat în baza unei teme alese. Proiectul de management trebuie să cuprindă, printre altele, o analiză SWOT a unității, identificarea problemelor critice și dezvoltarea unui proiect pentru una dintre problemele prioritare

Candidaţii trebuie să fie absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ superior medical, economico-financiar sau juridic; să fie absolvenţi ai unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar ori absolvenţi ai unui masterat sau doctorat în management sanitar, economic sau administrativ; să aibă cel puţin doi ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată.

Managerul Cătălin Rotea a anunțat că este interesat să continue proiectele la care s-a angajat și că se va înscrie pentru a susține examen. Acesta a ocupat până acum mai multe funcții de director, dar și, pentru o scurtă perioadă, pe cea de prefect al județului Olt, la acel moment fiind cel mai tânăr prefect din țară. Tot pentru o scurtă perioadă, în 2017 Rotea a îndeplinit funcția de secretar de stat.