Oltul, a doua medie de admitere la liceele militare din țară. 17 elevi admiși, din care 6 absolvenți ai școlilor de la sate

1120

Performanță pentru învățământul gimnazial oltean: o elevă de la Școala “Eugen Ionescu” Slatina a obținut a doua medie de admitere la liceele militare din țară- 9.95. Alți 16 colegi din județ au fost admiși la liceul militar, printre care 6 absolvenți ai unor școli din mediul rural.

Ministerul Educației a publicat azi rezultatele repartizării în liceele militare din țară. Anul acesta, cea mai mare medie de admitere a fost 9.96, înregistrată de o absolventă de gimnaziu din Sinaia, care a intrat la CN “Dimitrie Cantemir” Breaza. Cea mai mică medie de admitere a fost 7.87, la CN “AI Cuza” Constanța.

Din Olt, au fost admiși 17 elevi, toți la Colegiul Național Militar “Tudor Vladimirescu” Craiova. O performanță remarcabilă aparține elevei Andra Moraru, absolventă a Școlii Gimnaziale “Eugen Ionescu” Slatina, care a obținut a doua medie de admitere la nivel național. De remarcat că șase dintre viitorii liceeni care au optat pentru o carieră militară sunt absolvenți ai unor școli din mediul rural.

 1. MORARU M ANDRA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ “EUGEN IONESCU” SLATINA, 9.95
 2. BADEA IA CLAUDIA IULIA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.2 CARACAL, 9.26
 3. BADEANU I ANDREI LUCIAN – LICEUL TEORETIC “TUDOR VLADIMIRESCU” DRĂGĂNEȘTI-OLT, 9.19
 4. PREDA V DELIA IONELA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ DEVESELU, 8.89
 5. MILCU G MARIA SORINA- ȘCOALA GIMNAZIALĂ “CELEIU” CORABIA, 8.79
 6. SANDA T MIHAELA ROXANA- ȘCOALA GIMNAZIALĂ “NICOLAE TITULESCU” CARACAL, 8.77
 7. SCORBUREANU C FLORIN ADINEL- LICEUL CU PROGRAM SPORTIV SLATINA, 8.77
 8. NUŢU M BOGDAN IONUŢ – ȘCOALA GIMNAZIALĂ “LEONIDA MARINEANU” TIA MARE, 8.74
 9. GRIGORESCU D ANDREEA IULIANA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ”NICOLAE IORGA” SLATINA, 8.72
 10. ILIN CM FLORENTINA LUCIANA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ DEVESELU, 8.55
 11. BURLAN ND MIRUNA MARIA- ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.2 CARACAL, 8.49
 12. ARIA M ANDREEA MARIA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.3 SLATINA, 8.46
 13. MITRACHE M ALEXANDRA FLORENTINA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ GOSTAVĂȚU, 8.25
 14. NIȚĂ P DARIUS MIHAI- ȘCOALA GIMNAZIALĂ “NICOLAE TITULESCU” CARACAL, 8.1
 15. COCIORAN DINU N ALEXANDRA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ MĂRUNȚEI, 8.04
 16. GRIGORE M ANDREEA GRAŢIELA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.3 SLATINA, 8.01
 17. PARASCHIV Ș ROBERT IONUŢ – ȘCOALA GIMNAZIALĂ REȘCA, 7.99

Absolvenții de gimnaziu care și-au dorit să urmeze cariera militară au parcura trei etape: recrutarea, selecţia şi admiterea. Recrutarea a constat în întocmirea dosarului de candidat, efectuarea vizitei medicale şi verificarea îndeplinirii anumitor criterii. Selecția s-a realizat pe baza probei psihologice, probe fizice (parcurgerea unui traseu utilitar-aplicativ, care conţine 10 elemente pe un circuit de 90 m lungime şi care evaluează nivelul de dezvoltare a  deprinderilor motrice de bază -viteza, îndemânarea, rezistenţa şi forţa;  probă de rezistenţă pe distanţa de 1000 m) și interviu de evaluare finală. A urmat susținerea unei probe scrise, de tip test grilă, eliminatorie, cu 30 de itemi: 10 pentru Limba şi literatura română, 10 pentru Matematică-Algebră şi 10 pentru Matematică-Geometrie. Ponderea notei la testul grilă este de 70% în calculul mediei finale de admitere. Etapa a II-a de admitere s-a desfăşurat după susţinerea evaluării naţionale, candidații fiind ierarhizați și repartizați la liceele militare, în funcţie de opţiunile exprimate în fişa de înscriere, în limita numărului de locuri aprobate.