Șase polițiști din Olt asigură ordinea și siguranța pe litoralul românesc. Alți cinci îi vor urma luna viitoare

327

Începând cu data de 27 iunie, peste 180 de polițiști de la inspectoratele din țară sunt delegați în zona stațiunilor de la Marea Neagră pentru a-i ajuta pe colegi, asigurând astfel o vacanță în siguranță pentru turiști. Dintre aceștia, 6 sunt din Olt, urmând ca IPJ Olt să delege poliști pe litoral și în seria următoare.

Și în acest an, în perioada 27 iunie – 4 septembrie, dat fiind numărul mare de persoane din țară și străinătate care își vor petrece vacanța pe litoralul românesc, pe lângă dispozitivul de siguranță publică asigurat de poliția din județul Constanța vor acționa și polițiști din țară, de la formațiunile de ordine publică, investigații criminale și criminalistică. Ajutor vor primi și de la Olt, fiind delegați 11 polițiști în două serii. Prima serie, de 6 polițiști din cadrul IPJ Olt, se află deja pe litoral, următorii cinci urmând a merge în misiune în perioada 1 august – 4 septembrie.

Pe durata întregului sezon estival, polițiștii vor desfășura activități pentru combaterea infracționalității stradale, traficului și consumului de droguri, prostituției și proxenetismului, vor monitoriza permanent stările conflictuale și persoanele cunoscute cu un comportament social agresiv, pentru a preveni actele de violență, inclusiv cea intrafamilială. De asemenea, vor fi derulate mai multe campanii pentru informarea turiştilor cu privire la prevenirea furturilor din camerele de hotel, din autoturime, de pe plajă, a dispariţiilor de minori şi a prevenirii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.