Judecătoarea Mariana Moț nu mai este secretar de stat. Dăncilă a eliberat-o din funcție

732

Numită secretar de stat în cadrul Ministerului Justiţiei pe 16 ianuarie 2016, Sofia Mariana Moţ a fost eliberată din funcție de către premierul Viorica Dăncilă. Decizia a fost publicată  în Monitorul Oficial, plecarea magistratului din funcție fiind făcută la cerere, urmând a ancheta de acum înainte abaterile disciplinare ale procurorilor și judecătorilor.

Judecătoarea Mariana Moţ nu mai este secretar de stat, fiind eliberată de premier din funcţie.  „Decizie privind eliberarea, la cerere, a doamei Sofia Mariana Moţ din funcţia de secretar de stat la Mininisterul Justiţiei. Având în vedere cererea doamnei Sofia Mariana Moţ, înregistrată la Cabinetul prim-ministrului cu nr. 5/4.040 din 26 iunie 2019, în temeiul art. 15 lit. d) şi al art. 19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, prim-minsitru emite prezenta decizie. La data de 20 iunie 2019, doamna Sofia Mariana Moţ se eliberează, la cerere, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei”, se arată în decizia publicată în Monitorul Oficial.

Mama edilului Slatinei, Emil Moț, a renunțat la postul ministerial pentru a lucra în cadrul Inspecției Judiciare, aflată în subordinea CSM, singura instituție abilitată să ancheteze abaterile disciplinare ale judecătorilor și procurorilor.

Mariana Moţ a fost judecătoare la Curtea de Apel Craiova în perioada 2009-2017 , iar în intervalul 1998-2004 a fost judecătoare la Tribunalul Olt.