4 olteni, rămași în cursa de admitere în magistratură

270

Concursul de admitere în magistratură, sesiunea martie- iulie, continuă cu ultima probă- cea de susținere a interviului. În cursă au rămas patru candidați din Olt.

48 de posturi de judecător și 34 de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii, la care se adaugă o listă de posturi pentru 228 de instanțe pentru care Plenul CSM poate dispune suplimentarea au fost scoase la concurs, în sesiunea 28 martie- 8 iulie, pentru admiterea în magistratură. Dintre acestea, un post de judecător la Judecătoria Corabia, două posturi de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, iar pe lista suplimentară un post de judecător la Judecătoria Corabia, două posturi de judecător la Judecătoria Slatina, două posturi de judecător la Judecătoria Caracal și niciun post de procuror.

Candidații au avut de trecut proba evaluării dosarelor, pe 2 iunie testul de verificare a cunoștințelor juridice (drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal), pe 16 iunie proba scrisă, eliminatorie, de verificare a raționamentului logic, iar începând cu data de 5 iulie se va susține interviul. Rezultatele finale ar fi trebuint afișate pe 8 iulie, însă calendarul interviului a fost prelungit până pe data de 11 iulie. Printre candidații rămași în cursă sunt și doi înscriși la Tribunalul Olt pentru posturi de judecători și doi înscriși la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt pentru posturi de procurori.

Parchetele oltene se confruntă cu o acută criză de personal specializat. Cel mai mare deficit se înregistrează la parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina. Instituția își desfășoară activitatea doar cu o treime din procurorii aflați în schema de personal.