Zile de FOC: atenționare de CANICULĂ și disconfort termic

210

Săptămâna începe cu zile de foc, meteorologii anunțând caniculă și disconfort termic. Cea mai caldă zi a săptămânii va fi mâine, când temperaturile vor atinge 36- 37 grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie a emis informare meteorologică de disconfort termic și canciulă, valabilă azi și mâine, anunțând temperaturi maxime ce se vor încadra, în general, între 34 și 37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

 „Marți, 02 iulie, vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a țării, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar în zonele de câmpie și podiș se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35…37 de grade.”, anunță ANM.

La Slatina, la această oră se înregistrează 25 de grade Celsius, maxima zilei fiind de 34 de grade. Mâine, se anunță 36 de grade Celsius, iar miercuri 35 de grade și furtuni, cu precipitații ce vor atinge 5 l/mp.

Pentru joi și vineri meteorologii anunță o scădere ușoară a temperaturii, la 27 de grade Celsius, vineri find anunțate și furtuni, cantitatea de precipitații prognozată fiind de 7l/mp.

Finalul săptămânii va aduce în capitala Oltului temperaturi de 31 și, respectiv, 33 grade Celsius.