Pesta porcină bagă Oltul din nou în alertă. Veterinarii fac inventarul suinelor din Izbiceni și Giuvărăști

798

Este din nou alertă de pestă porcină la granița județului. Un focar confirmat în localitatea teleormăneană Islaz extinde zona de supraveghere și asupra comunelor oltene Izbiceni și Giuvărăști.

Pesta porcină dă iar târcoale oltenilor. Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt a informat Prefectura, Consiliul Judeţean, toate primăriile, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi privind confirmarea mai multor focare de boală în judeţele limitrofe (Dolj, Vâlcea, Teleorman, Argeş) anunțând nercesitatea implementării măsurilor de prevenire a riscului pătrunderii virusului în exploataţiile comerciale de suine, exploataţiile nonprofesionale şi la populaţia de porci mistreţi de pe raza judeţului Olt.

„În data de 01.07.2019,  în cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor întrunit în sedinţă la sediul Instituţiei Prefectului Olt, a fost supus spre aprobare planul de măsuri privind supravegherea în localităţile Izbiceni şi Giuvărăşti, ca urmare a confirmării în data de 28.06.2019 a unor focare de PPA la porci domestici aflaţi într-o gospodărie de pe raza localităţii Islaz, judeţul Teleorman”, a transmis DSVSA Olt.

Medicii veterinari se vor deplasa în cele două localităţi aflate în zona de supraveghere pentru a efectua recensământul tuturor exploataţiilor de porci, examinarea clinică şi verificarea identificării acestora.