Diana Țolu, în lotul României la Olimpiada Internațională Tuymaada, Rusia

1048

Slătineanca Diana Țolu va face parte din lotul României ce va participa la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada din Rusia.

România va fi reprezentată la una dintre cele mai dificile olimpiade internaționale și de către slătineanca Diana Țolu. Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada este un concurs care se desfășoară în localitatea Yakutsk, Republica Sakha (Federația Rusă), pe secțiunile: matematică, informatică, fizică și chimie. Diana s-a calificat în lotul României la disciplina matematică.

Fosta elevă a Școlii Gimnaziale Eugen Ionescu din Slatina, actualmente elevă a Liceului Teoretic de Informatică București, Diana Țolu este unul dintre cei mai buni matematicieni juniori ai României. Ea deține în palmares cele mai valoroase performanțe ale învățământului oltean din ultimii ani: medalie de argint anul acesta la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, Kiev, iar anul trecut a obținut medalia de aur la Balcaniada de Matematică pentru Juniori desfășurată în Grecia.