VIDEO Obiceiuri de nuntă la înhumarea tinerei din Mihăiești ucisă în București

2942

Familia Manuela Emilia Mustățea a decis, conform tradiției, ca înainte de procesiunea de înhumare, să aibă loc toate obiceiurile de nuntă. Așa se face că, în prima parte a zile, au avut loc obiceiurile privind împodobirea bradului și cel al udatului. Tânăra ucisă cu 30 de lovituri de cuțit, în propria locuință din Bragadiru, va fi înmormântată în rochie albă de mireasă, fiind necăsătorită.

Locuința familiei Mustățea de la Mihăești a devenit neîncăpătoare pentru cei care au venit să-și ia adio de la Manuela, tânăra care a fost ucisă cu 30 de lovituri de cuțit în scop de jaf. Gospodăria a devenit și ea neîncăpătoare pentru zecile de coroane și sutele de buchete de flori aduse de cei care au venit să o vadă pentru ultima oară.

Pregătirile pentru înhumarea Manuelei Mustățea au început încă de dimineață. În timp ce oamenii din sat, prietenii și rudele își luau adio de la frumoasa fată îmbrăcată în rochie albă de mireasă, familia respecta obiceiurile locului. Pentru că tânăra nu era căsătorită, înainte de slujba de înmormântare, au avut loc mai multe obiceiuri de nuntă printre care bradul și udatul.