Pugilist român angajat al mafiei italiene a fost ARESTAT la Roma

315

Ovidiu Bali, fost pugilist participant la JO de la Atlanta, a fost arestat, ieri, de polițiștii italieni. El este acuzat de acțiuni de extorcare de bani în numele organizației mafiote Camorra.

Potrivit presei centrale, fostul pugilist a fost arestat de agenții Departamentului de Poliție Economică și Financiară din cadrul Gardei de Finanțe italiene, după ce ar fi acționat timp de mai mulți ani pentru gruparea mafiotă „Casalesi”, filială a Camorrei, cu sediul la Casal di Principe, în apropierea orașului Napoli.
Autoritățile italiene îl acuză pe Ovidiu Bali că, în cadrul organizației mafiote, a participat la acțiuni de extorcare și avea sarcina de a intimida victimele, oameni de afaceri în general, din Italia, dar și italieni care operau în orașul Pula, din Croația.

Acesta mai este acuzat că a comis și mai multe acte de agresiune și violențe împotriva celor care refuzau să se supună clanului mafiot. Șase persoane l-au recunoscut pe Ovidiu Bali ca fiind cel care i-a persecutat în numele mafiei.

Polițiștii italieni au început să-l ancheteze pe român, în decembrie 2018, în urma unei operațiuni de amploare care a condus la încarcerarea a 7 persoane, aparținând unei filiale Camorra care funcționează între Friuli și Veneția de Est.

Fostul pugilist, cunoscut drept un apropiat al familiei Spada din Ostia, are 44 de ani și locuiește la Roma.