Balșul are prima stație din județ de încărcat mașini electrice

2922

Zeci de olteni au trecut pe mașini electrice, chiar dacă în județ nu exista nicio stație de încărcare. De azi, Oltul are prima astfel de stație la Balș.

Balșul este prima localitate din județul Olt care are stație de încărcat mașini electrice. Aceasta a fost amplasată azi lângă sediul primăriei. „Azi am inaugurat prima stație de încărcat mașini electrice de 22 kw type 2, la sediul Primăriei, stație ce a fost donată și montată de Tudor Roșca”, a anunțat administrația orășenească.

Până acum, posesorii de astfel de autoturisme „verzi”, cu o autonomie de doar 100 de km, au primit la cumpărarea mașinii câte un adaptor care le permite să-și încarce bateria la prizele clasice de acasă.

Pe tot anul 2018, numărul autoturismelor „verzi” (electrice, hibride şi plug-in) vândute în România a fost de 4.572 ( 3.585 de exemplare au fost vehicule hibrid, 682 erau electrice 100%, iar 305 plug-in). În Olt, până la finele anului existau  35 de mașini hibride și 4 electrice.

Ponderea acestora continuă să crească, ajungând să dețină, în primele cinci luni ale lui 2019, o cotă de piață relativ importantă, respectiv 3,4%, iar numărul persoanelor fizice care au achiziționat o mașină electrică, a crescut de cca. 5 ori.