Școlile din Olt cu niciun elev promovat la Evaluarea Națională

1095

Șase unități de învățământ din județ se pot „lăuda” cu „performanța” ca nici măcar un elev care a absolvit clasa a VIII-a să nu promoveze examenul de Evaluare Națională.

La coada clasamentului pe județ în acest an la Evaluarea Națională se află mai multe unități de învățământ cu zero promovabilitate. La unele au absentat toți elevii, iar la altele toate mediile obținute de elevi sunt sub 5.00.

Astfel, la Școala Șopârlița- toți cei 8 candidați au absentat; la Școala Slătioara– doi candidați, ambii absenți; Școala Gimnazială nr.1 Balș– 4 candidați, 4 absenți; Școala Nicolae Titulescu (comuna)– 7 candidați, 7 absenți; Școala Milcovu din Deal– 10 candidați din care 7 absenți, restul cu mediile 3.80, 3.52 și 4.80; Școala Gimnazială Mihai Eminescu Corabia– 3 candidați, din care unul absent, ceilalți medii de 1.20 și 3.02.

Trebuie menționat că indiferent de notele pe care le-au obținut, absolvenții de clasa a VIII-a se vor putea înscrie la liceu, doar că vor fi repartizați la unitățile de învățământ în care media de admitere nu este una foarte mare.