Meteorologii anunță în continuare ploi torențiale și căldură sufocantă

66

Oltul a ieșit de sub coduri de vreme rea, însă meteorologii nu au vești bune, păstrând avertizările de ploi torențiale și disconfort termic și pe parcursul acestei zile.

Începând cu ora 10.30 și până deseară, ora 23.00, întreaga țară va fi lovită de fenomene de  instabilitate atmosferică și disconfort termic. „Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic se va accentua treptat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități”, atenționează ANM.

La această oră, la Slatina se înregistrează 23 de grade Celsius, maxima zilei anunțată de meteorologi fiind 31 de grade Celsius. Temperaturile ridicate se vor menține pe tot parcursul zăptămânii, cea mai călduroasă zi fiind joi, când acul din termomentru va ajunge la 35 de grade Celsius, iar cel mai scăzut nivel termic va fi duminică- 26 grade Celsius. După ploile de azi se anjunță două zile liniștite, vineri revenind aversele cu caracter torențial.