Campion mondial la culturism, cetățean de onoare al comunei Ianca. Demonstrația, continuată cu folclor

293

La finele acestei săptămâni, în comuna Ianca va fi sărbătoare. Administrația comunei, în parteneriat cu Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, va organiza cea de-a XIX-a ediție a Festivalului de Folclor „Cântecele Dunării”. Manifestarea va fi un bun prilej și pentru decernartea unui Titlu de Cetățean de Onoare al localității.

În sudul Oltului, la Ianca, vor răsuna din nou Cântecele Dunării, concurs ce pune an de an în valoare calitățile interpretative ale tinerilor cu vârste între 15 și 25 de ani. Festivalul – Concurs de Interpretare a Cântecului Popular ,,CÂNTECELE DUNĂRII”- ediția a XIX-a, se va desfășura în perioada 29 – 30 iunie în satul Potelu, organizatorii oferind cazare și masă concurenților. Înscrierile se fac până pe data de 27 iunie. Soliștii vor fi acompaniați de Orchestra Ansamblului Profesionist Doina Oltului, condusă de maestrul dirijor Cristian Dumitru. Organizatorii vor recompensa cele mai bune voci cu premii substanțiale, marele premiu fiind în valoare de 2000 de lei.

Pentru sâmbătă, chiar dacă manifestarea este una cultural-artistică, autoritățile comunei au pregătit și un moment special: o demonstrație de culturism făcută de campionul mondial de anul trecut, Ionuț Caracudă. Sportivul cu rădăcini în satul Potelu, vicecampion Balcanic anul acesta și în Top 5 la Campionatul European 2019, va primi Titlul de Cetățean de Onoare al comunei Ianca, pentru rezultatele excepționale în sportul de performanță .

Seara va continua cu un spectacol de muzică și dans la căminul cultural Potelu, începând cu ora 19.00. Pe scenă vor urca invitații speciali Gheorghița Nicolae, Olguța Berbec și Remus Novac, precum și soliștii Ansamblului Folcloric Profesionist Doina Oltului: Maria Ghinea, Ileana Lăceanu, Victorița Cică, Ștefan Constantin, Florica Bircescu, Marinela Dobrițoiu, Gabriel Zăvoeanu, Carmen Budulan, Ștefania Strejescu și Mădălina Drăgan.