Succes oltenesc la Festivalul Internațional „Cununa Sânzienelor”: Trofeu și Premiul de Excelență pentru „Poarta Olteniei”

173

Pentru al doilea an consecutiv, Ansamblul „Poarta Olteniei” a impresionat juriul Festivalului Internațional de Dans „Cununa Sânzienelor”, organizat la Găești, Dâmbovița.

Peste 800 de copii de la ansambluri și grupuri de dans din Albania, Cipru, Bulgaria, Rep. Moldova, Argeș, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Buzău, Dâmbovița, București (Sectoarele 2, 3 şi 6, dar şi formaţiile Palatului Naţional), Dolj și Olt au participat sâmbătă la Festivalul- Concurs Internaţional de Dans „Cununa Sânzienelor” – ediţia a V-a.

Reprezentantul Oltului a fost Ansamblul Folcloric „Poarta Olteniei”, al GAL Ghimpețeni, coordonat de președintele Titel Ciobanu. Ansamblul a surprins juriul cu un program coregrafic și artistic de excepție realizat de instructorul coregraf Marian Stănescu, oltenii prezentând o suită de dans mixt, dans băieți, dans fete și călușul, dar și cu hore oltenești autentice interpretate live de solistele ansamblului: Roxana Pațanghel, Elisa Popovici, Emilia Ogea și Mălina Conopan, pregătite de profesorul de canto Mirela Duță.

Programul Oltului a fost răsplătit cu ropote de aplauze și felicitări atât de către publicul spectator, cât și de către concurență și juriu. Virtuozitatea călușarilor, care au încheiat programul ansamblului, a ridicat specialiștii- jurați în picioare și, așa cum era de așteptat, oltenii nu au plecat acasă cu mâna goală. Dacă anul trecut „Poarta Olteniei” a obținut Marele Premiu, și de data aceasta Trofeul a ajuns tot la olteni, alături de Premiul de Excelență al Juriului.

Festivalul s-a desfășurat în Parcul Central al Găeştiului, fiind organizat de către Asociația Ansamblurilor Folclorice ,,Cununa Sanzienelor”, în parteneriat cu Primăria orașului Găeşti, Casa de Cultură ,,Dumitru Stanciu” şi Clubul Copiilor Găești.