Încă un trofeu internațional pentru „Mugurașii Iminogului”-Perieți

608

Ediția a XV-a a Festivalului Internațional de muzică populară ,,Mugurelul” organizată ieri pe scena Parcului ,,Brazi” din municipiul Dorohoi a adunat în competiție circa 600 de copii din țară, dar și din străinătate. Oltul a fost reprezentat de Ansamblul de cântece și dansuri „Mugurașii Iminogului”-Perieți.

Ansambluri şi interpreţi vocali şi instrumentişti din: Olt, Tulcea, Alba, Bihor, Maramureș, Suceava, Iași, Vaslui, Botoșani, cât și din Cehia, Bulgaria, Ucraina și Republica Moldova au intrat ieri în competiție la Dorohoi în cadrul Festivalului Internațional „Mugurelul”. Evenimentul a fost organizat sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, Primăriei Municipiului Dorohoi, Asociaţiei „Mugurelul” Dorohoi, Clubului Copiilor Dorohoi, în parteneriat cu mai multe unități de învățământ din localitate.

Din Olt a participat Ansamblul „Mugurașii Iminogului”-Perieți, coordonat de către coregraful Alexandru Rizea, Cristina Olteanu și Marin Vâlceleanu. Oltenii au câștigat Trofeul festivalului, iar tânăra solistă Mădălina Deaconu a obținut Locul I.