FOTO/Sindicaliștii SNPR DECUS, în control inopinat la Școala de Poliție Slatina. Vezi ce au găsit

584

La solicitarea mai multor polițiști foști cursanți ai Școlii de Poliție Slatina, care acuză condițiile mizere în care au fost cazați, vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS, Bogdan Bănică, prezent în județul Olt, a mers în control la unitatea care pregătește polițiștii. Ce a găsit acolo, este departe de situația sesizată.

Zilele acestea, conducerea sindicatului DECUS s-a aflat în mijlocul polițiștilor din județul Olt. La solicitarea polițiștilor și pentru verificarea unor informații provenite din rândul acestora, vicepreședintele Bogdan Bănică a vizitat împreună cu președintele executiv Decus Olt, Romică Dumitru, Centrul de Formare și Perfecționare a Polițiștilor „Nicolae Golescu” Slatina, pentru a verifica și înainta un material către conducerea Inspectoratului General al Poliției Române.

Contrar așteptărilor, sindicalistul Bănică a fost impresionat de modernizările realizate cu sprijin financiar acordat de Elveția și Norvegia, fotografiind tot. „Vremurile în care polițistul cursant „beneficia” doar de ore săptămânal de apă caldă au dispărut. Acum cursanții au apă caldă zilnic, câte două ore, datorită achiziționării unei centrale termice performante. Aveți în foto cam cum arată și actualele cabine de duș. Ustensilele și aparatura din bucătăria popotei sunt de ultimă generație, iar masa poate fi servită la prețuri accesibile. Au dispărut WC-urile turcești, fiind înlocuite cu vase noi. Gresia și faianța schimbate. Problema lipsei căldurii pe timp de iarnă este, de asemenea, de domeniul trecutului. Sălile principale de predare sunt dotate cu birouri noi, prevăzute cu aer condiționat. Sala de sport, de asemenea a fost renovată, fiind înlocuită suprafața de joc și urmând a se recondiționa acoperișul. Faptul că școala se confruntă cu un deficit masiv de profesori formatori (16 încadrați din 38 de posturi existente) și că aceste funcții sunt unele dintre cele mai mici funcții de specialiști din Poliția Română nu interesează pe nimeni, nu-i așa?”, a postat Bănică pe pagina de socializare, alături de fotografii edificatoare și un mesaj de felicitare pentru Cătălin Florescu, directorul Școlii de Poliție Slatina.

În paralel, sindicalistul a postat și fotografii cu condițiile vechi la care au făcut referire foștii cursanți, încă prezente la etajul II al pavilionului cazare, pentru modernizarea căruia conducerea școlii achiziționând deja materialele și demarând lucrările. „Echipele de muncitori erau prezente și chiar lucrau. Și e posibil sa fi fost cazat în camere care încă atunci nu se renovaseră, nu se poate schimba totul bătând din palme.”, a răspuns Bănică la mesajul unui fost cursant care arată că el a fost cazat în cu totul alte condiții: „În realitate, dormitoarele sunt vai de capul lor, au aceleasi usi din 1995, sunt câte 5-6 paturi în cameră, fără tv, fără plase de țânțari, mucegai. Apă caldă doar 2 ore seara, dar de vineri si până luni pauză. „