Cablul hibrid, dezvoltat în România la fabrica Prysmian Group din Slatina –  soluția la provocările tehnologice globale ale viitorului

1069

Cablul hibrid, dezvoltat la fabrica Prysmian din Slatina, unde s-au investit până acum 90 de milioane de euro, va aduce energie şi trafic de date în casele oamenilor, fără limită de lăţime de bandă, într-un singur cablu.

Prysmian Group, lider mondial în industria sistemelor de cabluri în energie și telecomunicații, susține necesitatea creării de sinergii între aceste două domenii, ca soluție pentru provocările tehnologice globale ale viitorului. Aceasta a fost principala concluzie a prezentărilor susținute de reprezentanții companiei, în cadrul conferinței „Convergența rețelelor: Europa în era noilor soluții de conectivitate”, care a avut loc recent la București.

Peste 30 de experți europeni şi internaţionali din zona telecom au participat la eveniment, organizat în parteneriat cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) și Institutul Național pentru Cercetare și Dezvoltare în Informatică (ICI).

 “Prysmian Group, cu cele 112 fabrici, 25 de centre de cercetare și dezvoltare și peste 30.000 de angajați în 52 de țări, crede într-o colaborare mai stransă în viitorul apropiat între zona de telecom și energie, deja puternic interdependente. România este foarte bine poziționată pentru a capitaliza pe această tendință globală, deoarece Slatina găzduiește cea mai mare fabrică de cabluri de fibră optică din Europa, respectiv din întreaga lume, în cadrul Prysmian Group”, a declarat Thomas Becker, Telecom Solutions Director CEE, Prysmian Group.

La rândul sau, Jan Schindler, Global Market Intelligence Manager în cadrul Prysmian Group, a împărtășit modelele europene în convergența rețelelor, cu studii de caz din Germania, și a arătat viabilitatea şi sustenabilitatea acestor proiecte din punct de vedere economic, cadrul de finanțare oferit de autoritățile locale și naționale, precum şi lecții valoroase pentru viitor.

Cristian Gheorghe, Telecom Solutions Sales Director Danubian, Prysmian Group, a subliniat că “după o investiție totală de peste 90 de milioane de euro și mai mult de 15.000 ore de training pentru cei aproape 1000 de angajați, cu o pregătire profesională de înaltă calificare, fabrica Prysmian Group de la Slatina a devenit un centru european de excelenţă şi inovare și un centru tehnologic de talie mondială. Cablul hibrid dezvoltat la Slatina este o consecință firească a înaltei performanțe a cercetătorilor români”, prezentând oportunităţile de convergenţă a reţelelor în România, în contextul unei pieţe şi a unui cadru de reglementare specifice, precum si potenţialele provocări de ordin tehnic.

Traficul global IP estimat să atingă 4.8 ZB pe an până în 2022 , iar numărul de dispozitive conectate la rețele IP va fi de 3 ori mai mare decât populația planetei;

Grupul Prysmian este lider mondial în industria sistemelor de cabluri în domeniul energiei și telecomunicațiilor. Acesta operează în afacerile de cabluri subterane și submarine și sisteme de transmisie și distribuție a energiei electrice, de cabluri speciale pentru aplicații în multe industrii și cabluri de medie și joasă tensiune pentru sectoarele de construcții și infrastructură. Pentru industria telecomunicațiilor, Grupul produce cabluri și accesorii pentru transmisie de voce, video și date, oferind o gamă largă de fibre și cabluri optice și de cupru și sisteme de conectivitate.