Vicele Stănescu a dat în judecată Primăria Caracal, pe primarul Liviu Radu și Prefectura Olt

1245

Printr-o dispoziție abuzivă, primarul Caracalului, Liviu Radu, i-a interzis viceprimarului Octavian Stănescu, în martie, să mai vorbească public despre activitatea publică pe care o desfășoară în cadrul administrației municipale. Vicele a sesizat Prefectura Olt, care între timp a dispus primăriei reanalizarea actului administrativ, și a solicitat în instanță anularea dispoziției.

Începând cu data de 11 martie, viceprimarul Octavian Stănescu nu mai are voie să vorbească public despre activitatea publică a Primăriei Caracal. Decizia aparține primarului Liviu Radu, care a stabilit prin dispoziție că de comunicare se vor ocupa doar trei personae desemnate, iar viceprimarului să i se INTERZICĂ  să dezvăluie activitatea desfășurată chiar și de el.

Nemulțumit de decizia edilului-șef, Stănescu a atacat actul administrativ atât sesizând Instituția Prefectului, cât și instanța de contencios administrativ. Procesul având ca obiect anularea actului a fost înregistrat marți, 18 iunie, pe rolul Tribunalului Olt, primul termen de judecată fiind pe 9 iulie.

Până ce magistrații se vor pronunța asupra legalității deciziei primarului, vicele a primit un răspuns favorabil din partea Prefecturii Olt, care a solicitat primăriei reanalizarea actului administrativ.

„Au trecut aproape trei luni din momentul în care s-a încercat aducerea la tăcere și la îndepărtarea de cetățeni a singurei voci care încerca cu adevărat să le prezinte activitatea din cadrul Primăriei Caracal. În toată această perioadă, am respectat rigorile legii și am contestat Dispoziția abuzivă la Instituția Prefectului Olt. Răspunsul primit la plângerea formulată către prefectură, întărește ceea ce am prezentat până acum și anume faptul că Dispoziția prin care s-a încercat aducerea la tăcere a mea este abuzivă și nelegală dispunând transmiterea acesteia spre reanalizare. Consider că acest tip de decizii abuzive trebuie anulate în totalitate și de aceea am decis să solicit instanței de contencios administrativ, anularea în totalitate a acestei Dispoziții. Demersul meu este pentru a demonstra abuzurile prin care se încearcă înlăturarea persoanei în care cetățenii municipiului Caracal cred cu adevărat și care reprezintă un adevarat “pericol” în contextul în care, în scurt timp, cetățenii își vor exprima opinia privind corecta reprezentare a mandatului încredințat la ultimele alegeri. După cum am transmis şi atunci, nu voi accepta niciodată politica „pumnului în gură” şi excesul de putere al unor oameni care efemer sunt suiţi într-o funcţie și voi lupta pentru respectarea legii, pentru corectitudine, adevăr și respect.”, este reacția viceprimarului Stănescu.

Despre disputa dintre edilii caracaleni:

Scandalul ia amploare la Caracal: primarul i-a INTERZIS viceprimarului, prin DECIZIE, să vorbească despre activitatea PUBLICĂ a primăriei/ DOCUMENTUL